Поредно вандалско посегателство с боя над автомобил в столичния квартал "Сухата река"

На видео се вижда как двама мъже чупят стъклото на паркирана кола и изливат 10-литрова туба с маркировъчна жълта боя в купето

28.12.2018 | 19:18 Редактор: Велислав Филипов
Поредно вандалско посегателство с боя над автомобил в столичния квартал

Продължават вандалските посегателства с боя над автомобили в столичния квартал "Сухата река“. На публикувано видео се вижда как двама мъже чупят стъклото на паркиран автомобил и изливат 10-литрова туба с маркировъчна жълта боя в купето на колата. Нападението е извършено малко преди полунощ.

Това се случва по-малко от месец след предишното подобно нападение, при което бяха залети с боя стъклата на автомобил.

По непотвърдена информация криминалисти са открили отпечатъци върху шишето с боя и издирват извършителите. Предоставени са видеозаписи и снимки на паркинга. По непотвърдени данни извършителите са 17-18-годишни младежи.

Потърпевшият собственик е 100% инвалид и не може без автомобил. Той се надява нападателите да бъдат заловени. Освен това е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи, в което предлага да му преведат по сметка 5000 лв. от бюджета на 5 РПУ, заради бездействието им по случая и повторно причинените му щети, като от своя страна се ангажира да им предостави автомобила, за да тренират с него.

Г-н Мирчев възнамерява да потърси правата си в Страсбург, ако и този път вандалите се измъкнат безнаказано.