Пиян австриец вилня и нокаутира камериерка в хотел в "Златни пясъци"

На 33-годишния турист е наложа глоба

15.08.2018 | 13:56 Редактор: Тодор Петров
Пиян австриец вилня и нокаутира камериерка в хотел в

33-годишен турист от Австрия е арестуван за 24 часа, след като се развилнял и нокаутирал камериерка в хотел в курорта "Златни пясъци". Инцидентът станал около 10 часа предиобед на 13 август, съобщиха от ОДМВР-Варна.

Мъжът вдигнал скандал в коридора на хотела, крещял по персонала, бил агресивен и в крайна сметка ударил юмрук зад врата на една от камериерките и я съборил на земята, пише Dnes.bg.

Пристигналите на мястото полицаи закопчали агресивния пиян австриец и го отвели във варненския арест. Наложена му е глоба по Указа за борба с хулиганството. Сумата не се съобщава.

Случаят с агресивния австриец напомни за разигралата се през лятото на миналата година драма, когато шведски турист нокаутира с крак камериерка, този път в "Слънчев бряг".

Диана пострада тежко и няколко дни бе в болница, след като Ралф Сундберг я ритна в лицето. Инцидентът стана на 3 юни, а видеото, разпространено от МВР, взриви обществото.

На 26 септември обаче Ралф Сундберг бе освободен от наказателна отговорност и глобен от Районния съд в Несебър -  4500 лева.

До този парадокс се стигна заради чистото съдебно минало на шведа, квалификацията на нанесения ритник като "лека телесна повреда" и липсата на нанесени материални щети по време на деянието.

Още на следващия ден шведът отлетя за родината, а след като присъдата бу потвърдена и на втора инстанция – шведът преведе глобата по банков път.

Снимка: Pixabay