Среднощно убийство на жена шокира Благоевград

Полицията издирва 40-годишен криминално проявен мъж

27.07.2018 | 07:38 Редактор: Тодор Петров
Среднощно убийство на жена шокира Благоевград

Убита е 58-годишна собственичка на заведение за бързо хранене в Благоевград. Престъплението е станало около 1 часа след полунощ във вход на жилищен блок в квартал "Струмско". Полицията е отцепила района. Заподозрян е приятелят на дъщерята на жертвата.

Предполага се, че 58-годишната жена се е прибирала от работа и тогава е била нападната. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че убийството е извършено с огнестрелно оръжие, от упор. За престъплението се издирва 40-годишен мъж, близък до семейството. 

Преди дни е подаден сигнал до полицията от дъщерята на убитата жена за това, че автомобилът и е бил откраднат, а преди това неин познат, с който са били близки, ѝ е нанесъл побой. Днес убитата жена е трябвало да даде показания пред съдия. 

В този час полицията извършва оглед на местопрестъплението и разпитва живущите в блока. Изходите на Благоевград, както и главен път Е-79 са блокирани от полицията, която претърсва всеки излизащ от града автомобил. Акцията е предприета към 3 ч. тази нощ с цел издирване на заподозрения за тежкото убийство.

"Все още сме в началото на нашето разследва. Предстои да се установи кой е извършител на убиеца. Смъртта е причинена от огнестрелно наранявания в областта на гърдите, от близко разстояние. Единственият свидетел е съседка на починалата жена, която я е открила", обясни пред Bulgaria ON AIR Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор.