Мъж е убит при стрелба в Ботевград снощи

МВР потвръди, че това е избягалият затворник Владимир Пелов

06.06.2018 | 07:15 Редактор: Ивайло Николов
Мъж е убит при стрелба в Ботевград снощи

Избягалият от затвора Владимир Пелов в убитият при престрелката в Ботевград снощи. 40-годишен криминално проявен мъж е ранен и е откаран в "Пирогов".

Сигналът за тежкия инцидент е подаден около 23 часа снощи. Мъжът, който според разследващите е стрелял, е известният сутеньор и спортист от миналото Марио Панчев.

Именно той е откаран в "Пирогов". Говорителят на болницата Мария Пойрязова каза в ефира на Bulgaria ON AIR, че раненият е в много тежко състояние и с опасност за живота, а лекарите все още не дават прогнози за неговото състояние. Панчев е бил докаран в лечебното заведение, където му е била направена операция по спешност.

Директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски и ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова присъстваха на огледа на местопроизшествието в центъра на Ботевград.

На 3 Владимир Пелов избяга заедно със съучастника си Радослав Колев през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната. На 2 юни в Ботевград е била проведена полицейска акция в търсене на избягалия затворник. Последният сигнал, че Пелов се крие в Ботевград, е подаден преди 3 дни.