DJ Теди Джорджо в болница, оплака се от полицейско насилие

Той заяви, че е бил бит с бухалка от полицай

20.12.2017 | 09:12 Редактор: Ивайло Николов
DJ Теди Джорджо в болница, оплака се от полицейско насилие

Тодор Василев по-известен, като DJ Теди Джорджо, е настанен в болница във Варна с комоцио. Той се оплака от полицейско насилие.

Василев обяви пред Bulgaria ON AIR, че в края на негово участие в събота вечер в заведение в Добрич, е последвало сбиване, към което той няма никакво касателство. 

Теодор Василев обясни, че след това е ходил на дискотека, където се е срещнал със свои приятели. Като си тръгва, той е отишъл и в Районното полицейско управление, за да провери какво се случва с хората, които дават обяснения за сбиването от по-рано.

"Когато исках да напусна и да ходя да си почивам, излязоха двама полицаи. Единият униформен и един цивилен. Лицата са Михаил Михалев и инспектор Кочев, които ми казаха идвай да даваш показания", каза Василев.

Той разказа още, че е разяснил на полицаите, че няма касателство по случая и им е обяснил, че иска да го извикат по канален ред с призовка, защото е изморен.

"Спънаха ме по очи, там ми нанесоха няколко удара и съм изпаднал в безсъзнание. След това се събудих в една стая, в която получих много ругатни. Неправомерно бях задържан и след това събуждане полицаят Михаил Михалев извади голяма бухалка и ме потроши", разказа Тодор Василев пред Bulgaria ON AIR.

От прокуратурата в Добрич са образували досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда от длъжностно лице.