Съдът реши: Пияният хулиган Ралф остава в ареста

Не съм дошъл да ритам жени в главата, ще платя на камериерката, оправдава се шведът

15.06.2017 | 18:10 Редактор: Тодор Петров
Съдът реши: Пияният хулиган Ралф остава в ареста

Бургаският окръжен съд остави в ареста шведския турист Ралф Сундберг, който изрита в главата камериерка в Слънчев бряг. Клипът от видеокамерите в хотела предизвика вълна от възмущение в България и Европа. 

Пред журналисти в съда обвиняемият заяви, че не е лош човек и не обича да рита хора. Съдът отказа да промени мярката, наложена от Районния съд в Несебър с по-лека. 

Защитата поиска парична гаранция, а Ралф Сундберг заяви пред съда, че брат му е в България и е готов да я плати. След като чу, че остава зад решетките, шведският турист поиска да говори пред медиите. 

"Не знам от какво се нуждае пострадалата жена, но съм готов да й платя! Аз не съм дошъл от Швеция да правя това – да ритам жени в главата. Никога не съм и помислял за това. Искам да й кажа: Извинявам се! Не съм искал това да се случи, не мога да си го обясня, трябва да съм бил пиян – това е единствената причина, поради която съм го направил", коментира шведът.

Прокурор Красимира Кателиева обясни, че е готова съдебно-психиатричната експертиза на шведа. Обвиняемият няма психични заболявания. Бил е в състояние на алкохолно опиянение по време на извършване на деянието и най-важното, че е могъл да разбира значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Няма пречка да носи наказателна отговорност.

Делото трябва да приключи до дни, тъй като се води по бързото производство. Ралф Сундберг е обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. За това престъпление законът предвижда до 3 години затвор или парична глоба. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
b.gospodinov
преди 7 години