Убиецът на Милена от Куртово Конаре може да получи до 20 г. затвор или доживотна присъда

Патологична ревност стои в основната на убийството

31.12.2016 | 17:10 Редактор:
Убиецът на Милена от Куртово Конаре може да получи до 20 г. затвор или доживотна присъда
Убиецът на Милена от Куртово Конаре може да получи до 20 г. затвор или доживотна присъда

Между 10 и 20 години затвор или доживотна присъда може да получи обвиненият за убийството на 26-годишната Милена Динова в село Куртово Конаре – годеникът й Илиян Рангелов. Това заяви пред Dnes.bg заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Патологична ревност стои в основната на убийството на 26-годишната жена. Младата двойка имала много проблеми и често са избухвали скандали между тях. Те били сгодени от май месец, но на Коледа той й подарил пръстен. Веднага след празника избухнал и последният голям скандал между двамата преди фаталната нощ.

Рангелов не пускал никъде Миленa, дори и на кафе с приятелки. Често скандалите им били именно заради болезнената ревност на Илиян. Той е и изключително агресивен като често изпадал в моменти на амок и умопомрачение.

Криминалисти вече са открили и оръжието, с което младата жена е убита. Припомняме, че колегите на Милена открили тялото й, след като се притеснили, че не е отишла на уговореното място.

Рангелов е задържан с прокурорско постановление за 72 часа и срещу него е повдигнато обвинение.

Годеникът на Милена е направил пълни самопризнания пред разследващите. Той е убил приятелката си заради изключително болезнена ревност. Двамата се скарали преди тя да излезе за работа. Когато тя тръгнала, той изтичал зад нея с нож и я пробол веднъж в сърцето, прибрал се и си легнал.

В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи.

Назначени са съдебно-медицинска, биологична и дактилоскопна експертизи.