fallback

Апелативният съд реши: Кметът на Перущица се връща на работа

Ради Минчев е обвинен в искане на подкуп, присвояване на пари и документни престъпления

04.10.2016 | 13:54 Автор: Ирина Георгиева

Кметът на Перущица Ради Минчев се връща обратно на работа. Апелативният съд отмени решението на Окръжния за отстраняването му от поста. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Мотивите на магистратите са, че няма опасност Минчев да повлияе на разследването срещу него и да унищожи важни документи, тъй като такива няма достатъчно. 

Решението бе посрещнато с ръкопляскания от привърженици на кмета, а самият той благодари на съда и заяви, че вярва в правосъдието.

От 5 дни обаче кметът на Перущица е със забрана да напуска страната. Разследването срещу него продължава.

Минчев е с наложена му мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лева.

Миналият понеделник по време на заседание в Пловдивския окръжен съд, прокурор Даниела Стоянова уточни, че срещу кмета на Перущица са повдигнати 3 обвинения за тежки престъпления. Първото е за поискан подкуп от 40 000 лв. Второто - присвояване в размер на 12 484 лв и третото - документно престъпление.

Тогава защитата на Минчев, адвокат Стефан Левашки, представи на съда декларация, подписана от заместника на Минчев и от още няколко негови подчинени, които твърдят, че ако той бъде отстранен, има опасност да се провали финализирането на започнатите европейски проекти от общината. Тя обаче не беше уважена от съда.

 

 

fallback
Още от Криминално
fallback