Хванаха 13 бежанци на магистрала "Тракия"

Афганистанците били натъпкани в БМВ, задържан е и шофьорът

18.08.2016 | 17:16 Редактор: Анисия Иванова
Хванаха 13 бежанци на магистрала

Пазарджишки полицаи задържаха 13 чужденци на автомагистрала "Тракия“. Задържан е и шофьорът, превозвал ги с автомобил към София, съобщиха от МВР.

Днес преди обед колегите им от пловдивската полиция подали сигнал за засечен лек автомобил, преминал по "Тракия” в посока към София.

Екипи на сектор "Пътна полиция” в Пазарджик незабавно предприели организация за спирането му. В района на 86-ти километър полицаите подали сигнал със стоп-палка на водача на лек автомобил БМВ, но той не се подчинил и продължил по пътя.

След кратко преследване, в района на 79-ти километър, немската кола била спряна. Оказало се, че в БМВ-то пътуват 13 млади мъже и момчета, на видима възраст между 13 и 30 години, които са били без документи за самоличност.

Идентифицирали са като граждани на Афганистан. На място е задържан и шофьорът - 34-годишен от русенското село Тръстеник. Той е криминално проявен и осъждан за грабеж и нанасяне на телесна повреда.

Чужденците са предадени на служители от група „Миграция” при ОДМВР-Пазарджик. Те ще бъдат транспортирани към Домове за временно настаняване на чужденци. Спрямо шофьора е образувано полицейско производство.