Спипаха четирима за серия кражби от плажа в Слънчев бряг

Иззети са десетки телефони, таблети, лаптопи, часовници и очила

10.08.2016 | 18:48 Редактор: Тодор Петров
Снимка: МВР

Група от четирима мъже, на възраст между 28 и 32 години, извършвали ежедневни кражби на вещи и пари от плажната ивица на Слънчев бряг, бе неутрализирана от полицията в Несебър.

Задържани са криминално проявените В.К. на 28 г., 31-годишният М.М., 32 годишният  К.К, тримата от Бяла черква и Т.Т. на 29 г. от Павликени. В началото на юли четиримата отседнали на квартира в Свети Влас и ежедневно извършвали кражби на вещи и пари от летовници, оставили багажа си без надзор на плажа в Слънчев бряг. Откраднатите вещи  - мобилни телефони, таблети, ръчни часовници, слънчеви очила, лаптопи и др. продавали впоследствие в Левски, Павликени и Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За придвижването си мъжете използвали лек автомобил "Мерцедес 124", с великотърновска регистрация, собственост на 56-годишен от Павликени. Извършено е претърсване в обитаваното от тях жилище, откъдето са иззети много от откраднатите вещи.  

Съвместно с отдел „Криминална полиция” в ОДМВР-Бургас е извършено претърсване в домовете на Й.Б./31г./ от Левски,  Т.Р. /51г/ от Павликени и 35-годишния Н.К. от Варна. От жилищата са иззети различни  вещи  - предмет на кражби, осъществени в Слънчев бряг:  71  мобилни телефона, от които 48 "Айфон", 11 таблета, 3 лаптопа, 5 маркови ръчни  часовника, 18 чифта маркови слънчеви очила, калъфи за тях, множество протектори и калъфи за мобилни телефони, раници, портфейли, плажни принадлежности, лични документи на чужди граждани, раници, мъжки и дамски чанти.

Установено е,  че групата действала от началото на юли до 7 август, като участниците набелязвали жертвите и оставеното без надзор лично имущество след кратко наблюдение.  Четворката действала докато плажуващите влизат в морето. 

Спрямо четиримата е образувано бързо полицейско производство, а 31-годишният М.М., на когото е наложена на мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 72 часа" вече е в бургаския затвор.