След денонощие в ареста: Пускат Ангел Радичев, заплашвал шофьор на магистралата

Пред разследващите той обяснил, че изпаднал в състояние на афект и съжалявал за действията си

03.08.2016 | 19:32 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: YouTube

31-годишният Ангел Радичев, който вчера заплаши шофьор на автобус с бой, беше изведен с белезници от сградата на 5 РУ-Бургас, вкаран в полицейска патрулка и доведен в Областната дирекция на МВР. Очаква се той да напусне сградата на полицията, пише в."24 часа".

Вече е ясно, че Районна прокуратура Карнобат на този етап няма да му повдигне обвинение. Прокуратурата е дала оказания на МВР за събиране на достатъчно доказателства.

Образуваното досъдебно производство е за хулиганска проява и се води срещу неизвестен извършител, въпреки че 31-годишният Ангел бе запечатан как беснее на любителско видео. Това е рутинна процедура, обвинение ще бъде повдигнато по-късно, коментираха юристи. 

Пред разследващите полицаи мъжът обяснил, че изпаднал в състояние на афект и съжалявал за действията си.

Радичев е с над 50 нарушения на пътя, десет от които са за превишена скорост, пишат местни медии. Три пъти му е отнемана книжката. Повечето нарушения той е направил като водач на мотор. Нарушенията му са основно за превишена с 30-40 км/ч скорост в градски условия. Има и едно нарушение за превишена скорст на магистралата – шофирал е със 152 км/ч, при ограничение от 140 км/ч. Актовете са платени.