fallback

Задържаха двама ало измамници - те действали в цялата страна

Става въпрос с Димитър Серафимов-Келеша и братовчед му Серафим Серафимов от град Левски

02.08.2016 | 22:19 Автор: Ирина Георгиева

Двама ало измамници са задържани при съвместна спецакция на областните дирекции на МВР в Пловдив и Плевен, съобщи БНР. Арестуваните са Димитър Серафимов-Келеша и братовчед му Серафим Серафимов са от град Левски. Заедно с други заподозрени, те действали в цялата страна, като се обаждали на жертвите си от мобилни карти на румънски оператор, за да скрият следите си.

Престъпната схема била разкрита след като куриерът, изпратен да прибере 2000 лева от поредната измамена възрастна жена в Пловдив, се усъмнил и сигнализирал в полицията, обясни говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев.

"Пострадалата е била подлъгана, че нейна племенница от Германия ще й изпрати 32 хиляди евро, за което обаче тя, за да бъдат освободени от митница "Пловдив", трябва да заплати определена сума пари", добави Илиев.

По време на разследването са събрани данни и за други замесени, посочи и заместник-директорът на Областната дирекция на МВР - Пловдив Георги Георгиев.

"Установено е, че дейността се финансира от Димитър Серафимов. Самите телефонни измами се осъществяват от две лица, които живеят на семейни начала, обявени са за издирване. В домовете им са намерени вещи, съотносими към воденото досъдебно производство", заяви Георгиев.

Спрямо двамата арестувани е внесено искане в съда за налагане на постоянна мярка "задържане под стража". 

От областната дирекция на МВР съобщиха, че за една година във връзка с телефонни измами са били задържани 17 души. Освен на територията на Пловдив, те са действали и в Карлово, Асеновград и Първомай.

fallback
Още от Криминално
fallback