Трима от задържаните за каналджийство полицаи остават в ареста

Това реши днес Специализираният наказателен съд

30.07.2016 | 14:26 Редактор: Мария Аладжова
Трима от задържаните за каналджийство полицаи остават в ареста

Трима от полицаите, които вчера бяха задържани по време на спецакция на МВР, остават в ареста. 

Това реши Специализираният наказателен съд. Ръководителят на организираната престъпна група Георги Жеков и двама от участниците в нея - Продан Георгиев и Николай Григоров, остават в ареста. Съдът реши, че те тримата отново могат да извършат престъпление.

Напомняме, че униформените бяха задържани заради каналджийство.

С мярка за неотклонение "домашен арест" остава единствено Красимир Евтимов, тъй като той не е служител на МВР, а е бил оперативен дежурен в караулката на пътя за Драгоман. По време на делото стана ясно, че четиримата са действали много организирано.

Ивайло Николов - лицето, което е превозвало бежанците от турската граница към сръбската граница, имал уговорка с Георги Жеков транспортът на нелегално влезлите у нас бежанци да става през дните, когато Жеков е дежурен на караулката в Драгоман.

Адвокатите на четиримата обвинени коментираха, че оставането им в ареста е репресия спрямо тях, тъй като няма достатъчно събрани доказателства.

Полицаите обявиха пред съда, че не са участници в организирана престъпна група и повдигнатите срещу тях обвинения не са доказани.

В съдебната зала присъстваха роднините и семействата на обвинените. 

В следващите дни обвинения ще бъдат повдигнати и на други полицаи, за които има съмнение, че са участвали в незаконната дейност.

Още в репортажа на Васил Детелинов.