fallback

Наши ало измамници измъкнаха 41 хил. евро от гърци

14 са неуспешните опити на групата, в Гърция предупреждават за схемата

01.07.2016 | 17:59 Автор: Тодор Петров

Възрастни хора в гръцката област Александруполис станаха жертва на телефонни измами. Престъпната група е била от трима българи и един грък. Измамниците прилагали схемата с обаждания на възрастни хора с твърдението, че техен близък роднина е извършил тежка катастрофа и е задържан в полицията, но е необходима голяма сума пари за адвоката, който поема защитата му. 

Трима доверчиви гърци са дали общо 41 хиляди евро. Били са извършени обаче още 14 неуспешни опита за изнудване, съобщи БНР.

В схемата е участвала и жена, която се е представяла за адвокат и е получавала от измамените лица договорената сума. В зависимост от финансовите възможности, проучвани предварително, са искали суми от хиляда до 30 хиляди евро, както и златни бижута. 

Срещу задържаните българи прокуратурата отправи обвинение за организиране и участие в престъпна група и финансови измами.

Гръцките медии отделиха специално внимание на непознатите досега в страната „ало-измами“, като предупреждават хората в тези случаи да информират незабавно полицията.

fallback
Още от Криминално
fallback