fallback

424 организирани престъпни групи в България, констатира МВР

Вътрешният министър смята, че Областната дирекция на МВР в Бургас има най-високата оценка за 2015 г.

23.06.2016 | 07:40

МВР работи по установени 424 организирани престъпни групи на територията на страната.Това обяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. 

На срещата бяха изслушани политическото и професионалното ръководство на МВР във връзка със случая в к.к. „Слънчев бряг” на 8 юни и мерките за борба с организираната престъпност. От главните дирекции освен допълнително изпратените 183 полицаи, всяка една от главните дирекции на МВР в страната, е командировала свои служители на по-високо ниво в Бургас. 

Бъчварова посочи, че Живко Даскалов остава началник на Районно управление – Несебър. Вътрешният министър смята, че Областната дирекция на МВР в Бургас има най-високата оценка за 2015 г. и за първото тримесечие на 2016г.

Цветанов сподели, че ако е бил вътрешен министър е щял да избере предходния директор на дирекцията Милен Димитров. Според Цветан Цветанов може да се направи изводът, че над Димитър Желязков - Очите няма нито политически, нито прокурорски, нито полицейски чадър. По отношение на случая в к.к. „Слънчев бряг” на 8 юни, Цветанов посочи, че е най-важно сериозната работа по привеждане в известност на криминалния контингент да продължи. 

По думите на Цветанов се наблюдава децентрализиарне на организираните престъпни групи.

fallback
Още от Криминално
fallback