fallback

Продължава търсенето на двете момчета, изчезнали във водите на р. Янтра

Все още няма никакви резултати

19.06.2016 | 09:29 Автор: Ирина Георгиева

Още в 6.00 часа тази сутрин е възобновено търсенето на двете момчета, които изчезнаха вчера във водите на река Янтра във Велико Търново.

Търсенето е било преустановено през нощта, тъй като докато е тъмно, екипите няма как да вършат работата си пълноценно, обясниха от МВР пред "Фокус".

"Екипи на пожарната и полицията обхождаха района през цялата нощ. Причината е, че се притесняваха, тъй като течението е по-силно, децата да не прехвърлят бента, ако са някъде затлачени. В такъв случай търсенето трябва да се извършва на по-голямо разстояние. Заради това се правеха периодични обходи, за да се следи да не изплуват от някъде“, заяви говорителят на МВР.

Вчера около 15:00 часа на телефон 112 бе получен сигнал за две изчезнали момчета във водите на река Янтра. От полицията във Велико Търново съобщиха, че 3 момчета са отишли край реката, но едното от тях е останало на брега да пази дрехите на другите две и не е влязло във водата.

Двете изчезнали момчета са 15-годишни, настанени са в дома за лишени от родителски грижи деца "Пеньо и Мария Велкови".

След подаването на сигнала незабавно били вдигнати по тревога екипи на полицията и пожарната. На място пристигнали петима огнеборци, множество полицаи и трима водолази. Все още обаче няма никакви резултати.

 

fallback
Още от Криминално
fallback