Масирани проверки на заведения и луксозни коли в Слънчев бряг

Собствениците на скъпи автомобили ще трябва да доказват произхода на средствата, с които са закупени

11.06.2016 | 16:24 Редактор: Луиза Божинова
Масирани проверки на заведения и луксозни коли в Слънчев бряг

В Слънчев бряг се провеждат масирани проверки на заведения и луксозни автомобили. Акциите на полицията започнаха след стрелбата, при която беше ранен соченият за наркобос Димитър Желязков по прякор Митьо Очите, а негов гард беше убит.

Проверките се извършват съвместно с данъчните. Собствениците на скъпи коли ще трябва да доказват произхода на средствата, с които са закупени автомобилите.

Снощи проверките започнаха пред култова лятна дискотека в курорта, предпочитана от български и чужди туристи.

Наталия е турист от Русия и е разбрала от новините за престрелката. В ефира на Bulgaria ON AIR тя сподели, че се страхува.

"Разбира се, че е страшно какво се случва в нашия свят, в нашата страна. Ние тук сме гости, но това е същото", казва Наталия.

От полицията заявиха, че проверките ще продължат през целия летен сезон.

"Продължават акциите и в Поморие, и в големите градове като София, Пловдив, Варна и Бургас. Издирват се криминално проявени лица, проверява се за данъчни злоупотреби, наркотици, както и охраната в заведенията", заяви днес в Раковски премиерът Бойко Борисов .

Министър-председателят съобщи, че част от арестуваните за стрелбата по Митьо Очите са освободени, но обеща трудни времена за всички замесени в случая.

"Няма да оставим нещата така и ако трябва всеки ден ще ги привикваме в полицейските управления”, категоричен е Борисов.