fallback

Обвиненият в убийството на родителите си полицай остава в ареста

Междувременно обвиняват и 15-годишния му син за незаконна стрелба

09.06.2016 | 12:59 Автор: Ирина Георгиева

Венцислав Караджов остава в ареста. Пловдивският апелативен съд потвърди мярката му "задържане под стража". Той е обвинен в убийството на родителите си.

По време на заседанието и двете страни представиха писмени доказателства. Прокурор Даскалов представи запис на разпит на Ани Василева - управител на стрелбището, на което Караджов е практикувал стрелба с личния си пистолет, информира "Фокус". Докато от защитата представиха писмено доказателство за повишение на Караджов от 2014 година, в чиято характеристика може да се види оценка за работата му като полицай.

Разследващите са направили и експерименти с автомобила на семейство Караджови, за да се установи дали с него обвиняемият е стигнал и се е върнал от местопрестъплението с него. 

Същевременно и синът на ченгето - 15-годишният Алекс ще бъде обвинен за незаконна стрелба в района на родопското село Дедево. Там бащата е учил тинейджъра да стреля с пистолет, за което е първото обвинение срещу Венцислав, припомнят от в. "Монитор". Това е станало ясно вчера след като съпругата на полицая Каля е била викана за пореден път на разпит в полицията. Връчена й е призовка, че на 13 юни 15-годишният Алекс Караджов ще бъде привлечен като обвиняем.

Това е част от психологическия натиск, който се оказва върху Караджови, категорична е адвокатката на семейството Зоя Тошкова. 

Срещу Венцислав Караджов има две обвинения - първото е за незаконна стрелба, а второто за убийството на родителите му Божурка и Цветан.

Вчера се очакваше да се повдигне обвинение и срещу жена му Каля за съучастие в убийството, но това така и не се случи. Адвокат Светлана Званчева е поела защитата на Каля, а от сряда в екипа им се включва и адвокат Георги Спасов.

Ченгето твърдо стои зад твърдението си, че не е застрелял родителите си. Към момента не е открито и оръжието на престъплението - 9-милиметров пистолет "Макаров". 

Припомняме, че на 17 май бяха 74-годишният Цветан Караджов и съпругата му Божура, на 69 години, бяха открити мъртви в дома им в Пловдив. Резултатите от аутопсията показват, че пенсионерите са убити два дни по-рано - на 15 май вечерта, между 19 и 20 часа. 

Има достатъчно доказателства за вината на полицая, твърди държавното обвинение. Адвокатката му Зоя Тошкова пък е категорична, че такива няма. 

На последното съдебно заседание от събота Караджов заяви пред журналисти, че "всичко е режисирано" от полицейски шеф, срещу когато е пускал рапорти за злоупотреба със служебно положение.

fallback
Още от Криминално
fallback