Обраха пощата в Хасково: Удар за близо 2 млн. лева!

Голяма част от парите са били предназначени за изплащане на пенсии

08.06.2016 | 12:28 Редактор:
Снимка: Bulgaria ON AIR
Снимка: Bulgaria ON AIR

Над 1 милион и 800 хиляди лева са били откраднати тази сутрин при обира на Централната поща в Хасково, предава БНР, позовавайки се на източници в Министерството на вътрешните работи.

Голяма част от парите са били предназначени за изплащане на пенсии. Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата.

Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан от крадците и залят с белина. След това нападателите са демонтирали охранителните камери.

След като са взели парите, са се опитали да заличат следите. В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, са разлели препарат. Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон.

Според източници от разследването обирът е подготвян дълго време и е извършен много професионално, не се изключва и участие на служители от пощата.

Районът е блокиран от полиция. Официална информация от МВР по случая няма.

"Касите и помещенията на фирмите са охранявани със СОТ, който е неутрализиран. Явно е ставало въпрос дума за добре подготвена група, която са извършвали престъпленията. Имали са достатъчно информация, за да извършат престъплението. Може да са вътрешни или напуснали хора", коментира пред журналисти директорът на ОД на МВР Хасково Ангел Цанков.

Четете още новини в Dnes.bg