fallback

Година след убийството на Георги в Борисова: Извършителят все още не е намерен

По непотвърдена информация разпространеният запис от МВР ще бъде анализиран с нова технология

02.06.2016 | 14:33 Автор: Ирина Георгиева

Една година по-късно все още не е открит извършителят на убийството на Георги Игнатов в Борисова градина.

Миналата година от МВР разпространиха клип от района на ул. "Драган Цанков", в който се вижда как момче тича. Има вероятност той да е убил Георги, затова от полицията помолиха за съдействие гражданите.

Въпросният запис ще бъде изследван с нова технология, за да се идентифицира човекът, сочи информация около разследването, която все още не е потвърдена официално.  

Припомняме, че 16-годишният Георги бе убит в Борисовата градина посред бял ден на 2 юни. Неизвестен извършител го прободе с нож. Ученикът от IX клас в Националната търговско-банкова гимназия беше намерен мъртъв от приятелката си на пейка в парка на около 50 метра от паркинга на БНР.

Убийството стана недалеч от мястото, на което преди 4 години смъртта си намери и Яна Кръстева. Местопрестъплението обаче не попада в обсега на охранителните камери в Борисовата градина.

Минута и половина преди да се обади на приятелката си, за да й каже, че е ранен, Георги е написал SMS на момичето, че я чака.

Вероятно точно в този времеви отрязък е нападнат от убиеца, който още е на свобода.

Приятелката му е подала сигнала към 112 и веднага е тръгнала към Борисовата градина, но когато е пристигнала на място, го е открила починал на пейката

 

 

fallback
Още от Криминално
fallback