fallback

Банкова служителка от Разград отмъкна 118 500 лв. от старозагорска фирма

Специалистката по обслужване на клиенти действала с още двама, хващат ги след жалба

18.05.2016 | 15:56 Автор: Луиза Божинова

Банкова служителка от Разград откраднала 118 500 лв. с фалшиви документи от сметка на старозагорска фирма, съобщиха от прокуратурата. 46-годишната Силвия Д. действала с помощта на двама съучастници - 45-годишният Владислав Г., който се явил в банката с фалшива лична карта, за издаването на която му помогнала Теодора Ц., осъждана за данъчни престъпления.

Владислав Г. също е осъждан и в момента изтърпява друга присъда във варненския затвор. Той е обвиняем и за държане на кокаин без надлежно разрешение.

На 5 август 2014 г. служителката в банката информирала по телефона Теодора за достатъчна наличност в сметката на фирмата. В края на работния ден на банката дегизиран с перука, шапка и очила се явил Владислав и изтеглил сумата, а Силвия като длъжностно лице удостоверила, че подписите са проверени и сумата е изплатена.

Делът на банковата служителка трябвало да бъде предадена на млада жена с дете на автогарата в Разград. Според показанията на Силвия обаче делът й не бил платен.

След жалба на потърпевшата фирма действията на тримата били разкрити, а банката възстановила сумата на дружеството.

Според обвинителния акт срещу тримата, който е внесен в Разградския районен съд, специалистката по обслужване на клиенти в голяма банка в Разград Силвия Д., е обвинена в длъжностно присвояване на сума в големи размери от сметката на старозагорската фирма, за което съставила фалшив документ – нареждане-разписка от пълномощник на фирмата, ползвала съзнателно и неистинска лична карта, за която знаела, че е фалшива.

До момента подсъдимите не са възстановили сумата, с която е нанесена щета в големи размери на банката. Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд.

fallback
Още от Криминално
fallback