fallback

Затвор за крадец на 500 пръстена

Стойността на накитите е 12 000 лева, Мехмед ще лежи година и 4 месеца

13.05.2016 | 15:26 Автор: Тодор Петров

25-годишен мъж отива зад решетките за влизане с взлом в бижутерско ателие и кражба на сребърни накити. След постигнато между страните споразумение, одобрено от Варненскяи районен съд, М. Мехмед получи ефективно наказание от година и 4 месеца лишаване от свобода, съобщиха от пресслужбата на съда, цитирани от "Дарик".

През нощта на 17 срещу 18 февруари той използвал метален лост, разбил входната врата и успял да открадне от магазина шест кутии със съдържащите се в тях над 500 сребърни мъжки и дамски пръстени. Общата стойност на задигнатото е над 12000 лева.

Впоследствие подсъдимият, заедно със свой познат и неговия автомобил, тръгнал да предлага за продажба част от откраднатите накити в няколко села от областта, като по-голям дял от пръстените предложил за изкупуване в магазин в Нови пазар. На връщане двамата били спрени за проверка от полицейски екип, който директно поискал информация за сребърните бижута.

Кражбата е извършена от Мехмед в условията на опасен рецидив. Той следва да търпи наказанието си в затвор при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

fallback
Още от Криминално
fallback