fallback

Джебчии преджобват клиенти в пловдивски ресторанти

Само при влизането в едно от заведенията те пребъркали якетата на хора, седнали на 3 различни маси

11.05.2016 | 22:28 Автор: Ирина Георгиева

Нагли джебчии обикалят от няколко дни ресторантите в Пловдив. Те преджобват клиентите на заведенията по познатата схема със скъсания джоб. При влизане в едно от заведенията те успели да пребъркат якетата на хора, седнали на 3 различни маси. Камери в салона обаче успяват да запечатат лицата на крадците. 

"Бъркат през джоба и фактически техният вътрешен джоб е скъсан и бъркат в задните джобове на хората, които са зад тях - това го свършиха за около една минута", разказа пред Dnes.bg Стоян Бозов, който е собственик на заведението, в което крадците са вършали през уикенда. 

От записите на охранителните камери се вижда как мъжете на средна възраст сядат в ресторанта, а персоналът ги настанява. Дълго време сервитьорът очаква поръчката им, а докато ги чака, "клиентите" успяват да пребъркат няколко души. 

"Постоянно се правят, че гледат менюто, но всъщност гледат хората и се чудят къде да бъркат в джобовете им", казва още Бозов.

Сервитьорите се усъмнили в клиентите, защото те дълго време бавили поръчката.

"Когато искахме да им вземем поръчката за консумация, те станаха и си тръгнаха, не предполагах, че са джебчии", разказа сервитьорът, който е бил на смяна в момента на кражбата. 

Преди да напуснат заведението, крадците сменили няколко маси и пребъркали няколко души по същата схема. Тръгнали си с около 500 лева. 

"Прави впечатление, че си нагласиха масата, за да могат по-спокойно да си бъркат по джобовете, сложиха си якетата на стола и уж, че търсят нещо в него, започват да преджобват съседното", разказват още от управата на заведението.  

Разположените в ресторанта охранителни камери не са попречили на двамата джебчии да извършат кражбите, без да дори да се опитат да прикрият лицата си. Полицията разследва случая.

Четете още новини в Dnes.bg

fallback
Още от Криминално
fallback