fallback

Прокуратурата започва проверка на бившия директор на ЦГМ Симеон Арнаудов

Той е заподозрян в злоупотреба със служебно положение и длъжностно присвояване

28.04.2016 | 16:13 Автор: Мария Аладжова

Софийската градска прокуратура (СГП) се самосезира след изнесената в медиите информация за подалия оставка директор на Центъра за градска мобилност Симеон Арнаудов, съобщават на сайта на прокуратурата. 

Арнаудов ще бъде проверен заради съмнения за злоупотреба със служебно положение и длъжностно присвояване.

Прокуратурата стъпва на твърденията на дългогодишен служител на ЦГМ, който декларира, че Арнаудов е извършвал злоупотреби, възползвайки се от служебното си положение. Служителят дава примери с луксозни имоти и скъпи автомобили, които Арнаудов притежавал.

СГП е разпоредила извършване на проверка за наличие на престъпление по чл. 283 и престъпление по чл. 203 от НК. Ще бъдат проверявани действията на Арнаудов във връзка с изпълнение  на служебните му задължения, за да се установи  дали не се касае за злоупотреба със служебно положение, довела до набавяне на облаги, а така също и присвояване на средства.

По реда на Закона за съдебната власт (ЗСВ), СГП ще възложи на НАП и извършване  на ревизия, която да установи  източника на доход на лицето, и да установи дали реалният му стандарт на живот е съответен на доходите му.

С това днес общинските съветници стартираха процедурата за избор на ново ръководство, която трябва да приключи  до 2 месеца. Припомняме, че заради скандал с обществена поръчка за спирки, ръководството подаде оставка.  

Отново заради същия случай от поста зам.-кмет по транспорта си тръгна и Любомир Христов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че все още няма подходяща кандидатира за освободеното място.

Преди два дни стана ясно, че ресорът "Транспорт" в Столичната община ще бъде временно ръководен от зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов.

fallback
Още от Криминално
fallback