Родителите на убитата в Правда вярвали на приятеля й

22-годишният младеж ходил на психолог заради болезнената си ревност

26.04.2016 | 15:00 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Facebook

Десислава, която бe убита от своя приятел студент Венцислав, членувала в организацията на горнооряховските тимуровци "Вяра в доброто", пише в. "Труд". 

Момичето било един от главните организатори на благотворителен концерт, насрочен за 27 април във Велико Търново, на който ще се събират пари за лечение в Израел на 13-годишно момче което страда от мускулна дистрофия.

Родителите на двойката се познавали. Близките на ученичката имали доверие на студента и дори се надявали, че той ще амбицира дъщеря им да бъде по-добра ученичка.

След два дни Венцислав е щял да замине на студентска бригада в Англия, а наред със следването си във ВТУ момчето работело и като общ работник към горнооряховска строителна фирма.

Убиецът и жертвата му имали връзка от няколко месеца.

През последните месеци обаче Венцислав ходел на сеанси при психолог заради болезнената си ревност. С Десислава се срещнали в понеделник, след като известно време не са се били виждали заради психологическия му проблем. 

Тогава момчето разбрало, че приятелката му има онлайн връзка с мъж от Златарица, който често ходел на гурбет в Холандия. Ядосал се и във фаталната вечер захванал да пие вино. После посегнал и към бутилка с бира.

След погълнатото количество алкохол агресията у младежа явно ескалирала. Той изтичал до колата си, грабнал ластик, после откъснал парче плат и го усукал с ластика. С направеното въже удушил Десислава.

По време на убийството в къщата е нямало други хора.

След престъплението сам се предал на полицията. Направен му е тест за употребата на алкохол и е установено, че има концентрация на алкохол в кръвта 0,96 промила алкохол.