Доживотен затвор за убийство с чук във Варна

След престъплението нападателят опитал да проде телевизори и други вещи на жертвата

23.10.2024 | 14:01 Редактор:
Убиецът има и предишни присъди, включително за блудство.
Убиецът има и предишни присъди, включително за блудство.

Доживотен затвор за убийство, извършено с особена жестокост и при условията на опасен рецидив, потвърди Апелативният съд във Варна. Подсъдимият трябва да плати по 150 000 лева обезщетение на майката и сестрата на убития, ведно със законната лихва.

Тежкото престъпление е извършено на 12 срещу 13 февруари 2021 г. Жертва е станал мъж на 51 години, живущ във Варна. Той и подсъдимият се познавали от своята работа. По-възрастният дори опитвал да помага на по-младия, тъй като той имал проблеми заради редовната употреба на наркотични вещества. Двамата се срещнали и пострадалият поканил Д.М. да гостува в дома му да се почерпят. Именно там подсъдимият извършил деянието.

Нанесени били общо 17 удара

Тялото на убития е било намерено на 14 февруари, в апартамента му във варненски квартал, след като близки подали сигнал, че нямат връзка с мъжа. След убийството Д.М. изнесъл телевизор от жилището и го заложил. Върнал се отново в апартамента на жертвата и изнесъл още вещи -  втори телевизор, мобилен телефон, преносим компютър, които също опитал да продаде.

При задържането му телефонът на убития бил открит в жилището му. 36-годишният подсъдим е роден в Добрич, добре известен е на органите на реда и е многократно осъждан за различни престъпления, включително и за блудство. Въпреки изтърпените наказания той не е коригирал поведението си, напротив, престъпната деятелност е ексалирала в убийство.

Решението на Апелативния съд-Варна може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)