Условна присъда за бившия полицай, счупил челюстта на студент в Созопол

Владимир Радев още не смее да отхапе ябълка

22.10.2024 | 18:57 Редактор:

5 месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок получи охранителят, счупил с бокс челюстта на младеж в Созопол. Владимир Радев посрещна Джулай морнинг с побой от служител на "Делта гард", който е и бивш полицай. 

"Приятелят ми сяда на едно декоративно ремарке, бута пицата. Охраната идва, събаря го на земята с шамар. Аз отивам да помогна, сваля ме с някакъв предмет, който имаше на ръката. Най-вероятно е било бокс", сподели след побоя Владимир Радев. 

Четири месеца след побоя следите следите остават

Младежът все още търпи последствията от нанесения му побой. А присъдата за неговия нападател е условна. За нея пострадалият и адвокатите му разбират случайно. 

"Съдът одобрява споразумението, когато не противоречи на закона и морала, т.е спрямо закона и морала тези 5 месеца са точни, нищо, че граничат с абсолютния минимум за средна телесна повреда и няма какво повече да се направи. Щом така са преценили за справедливо, кой съм аз?", пита потърпевшият.

Владимир Радев все още не смее да хапне ябълка или нещо по-твърдо.  

"Болките окончателно спряха, но след това поне още 2-3 месеца ме наболяваше, усещах дискомфорт и да не коментирам периода, в който бях с шините - не можех да ям, да говоря дори, затруднявах се с дишането", сподели Владимир.

Бившият полицай обаче твърди друго – че Владимир и приятелите му се гаврили с него. 

"На всички ни е ясно колко е правдоподобна версията, в която 6 души идват и в едно кръгче на почивки започват да се гаврят с един човек, който най-спокойно стои и си хапва пица", коментира потърпевшият.

Пострадалият е решен да обжалва решението на прокуратурата.

Вижте повече в репортажа на Антония Яворова.