Майката на Евгения: Надявам се на две доживотни присъди за убийците на дъщеря ми

Подсъдимият Орлин Владимиров даде лични обяснения

22.10.2024 | 19:07 Редактор:

Нова ключова експертиза потвърди причината за смъртта на Евгения Владимирова, чието тяло беше намерено в куфар през 2021 година. Зад експертизата за смъртта на 33-годишната Евгения застанаха трима специалисти, а тя имаше за цел да уточни финално как е починала. Младата жена е била удушена с ръце, а смъртта ѝ не е настъпила мигновено.

Евгения беше убита през 2021 г. Подсъдими са съпругът ѝ и баща му. 

Представянето на експертизата провокира редица реакции както от страна на прокуратурата, така и от защитата на подсъдимия Орлин Владимиров. 

Съпругът на покойната Евгения също се намеси в беседата с вещите лица, като им зададе редица въпроси, най-вече провери дали са взели предвид всички обстоятелства около изготвяне на експертизата. Те го увериха, че са свършили работата си както трябва.

Близките молят за справедливост

И днес в съдебната зала беше пълно с близки, роднини и приятели на Евгения, които искат справедливост.

"Надявам се на доживотна присъда без право на замяна за двамата убийци - за сина и за бащата помагач. Ако не приключи на делото, това е желанието на цялото семейство и за следващия път, и ако може нещо да се направи един осъден на доживотна присъда да не се разхожда по улиците на Перник, на София, на България", коментира майката на Евгения Капка Чорбанова.

Заседанието бе разделено на две части - във втората от тях подсъдимият Орлин Владимиров даде лични обяснения. Думата му бе дадена да говори за конкретния случай, но той коментира цялостно процеса, през който преминава това дело. Съдът няколко пъти му обърна внимание, че ще има време и за такива коментари, но сега думата му е дадена за друго.