Само двама свидетели се явиха на делото за убийството на Филип

Съдът нареди петима от тях да бъдат доведени принудително

21.10.2024 | 16:18 Редактор:

От общо 11 призовани свидетели, само двама се явиха на делото за смъртта на 15-годишния Филип Арсов. Съдът нареди петима от тях да бъдат доведени принудително на 19 ноември.

Подсъдим, че умишлено е причинил смъртта на момчето, което загуби живота си миналия септември на пешеходна пътека в центъра на София, е Петър Тодоров.

Преди заседанието майката на Филип - Николина Петкова, сподели, че макар обвинителният акт срещу Тодоров да е бил внесен сравнително бързо в съда, разпитите вървят бавно и мъчително за семейството на момчето.

"Агонията продължава с всяко едно заседание, на което ние постоянно слушаме как убиецът на Филип форсира двигателя преди пешеходната пътека и вместо да намали, увеличава скоростта до близо 90 км/час, и убива детето на място. Детето, разбира се, умира с ясната представа, че е абсолютно само. И ние сме принудени това нещо да го слушаме постоянно, всеки път в залата", каза майката през сълзи.

Според експертиза по делото Петър Тодоров е шофирал с близо 90 км в час и с 2 промила алкохол в кръвта, съобщи БНР.

Преди началото на заседанието близки на Филип, както и роднини на други деца, загинали на пътя, проведоха мирен протест пред Съдебната палата.