fallback

Мъжът, намерен на сметището в Добричко, бил убит от брат си с тесла

Двамата се скарали и се сбили

20.10.2024 | 11:30 Автор: Деси Николова

53-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Добрич за убийството на своя брат. Със заповед на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа, като прокуратурата ще иска да остане в ареста до изясняване на случая.

Инцидентът се е случил в село в община Балчик, където двамата братя са живели. В началото на октомври, на неустановена дата, между тях възникнал конфликт, който прераснал в физически сблъсък. По време на сблъсъка 53-годишният мъж нанесъл няколко удара на по-малкия си брат с тесла, в резултат на което последният получил тежки травми и починал.

След като осъзнал какво е станало, Д.Б. укрил тялото на 50-годишната жертва и не подал сигнал за смъртта му. Разследването е започнало в резултат на издирването на жертвата.

В момента продължава работата по доказване и документиране на извършеното престъпление, като е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи точната причина за смъртта на 50-годишния брат. Свидетели вече са били разпитани, а в следващите дни прокуратурата ще внесе искане за най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" в съда.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback