Спряха голямо количество контрабандни препарати на "Капитан Андреево"

Продуктите за растителна защита са открити в автобус

17.10.2024 | 11:17 Редактор:
Спряха голямо количество контрабандни препарати на
Спряха голямо количество контрабандни препарати на "Капитан Андреево"

Митническите служители на МП "Капитан Андреево" задържаха голямо количество контрабандни препарати за растителна защита. Спрени са 787 опаковки с общо тегло около 700 кг препарати при проверка на автобус, влизащ в страната от Турция.

На 10.10.2024 г. на пункта пристига автобус с българска регистрация. В превозното средство, управлявано от български гражданин, пътуват 7 пътници и още двама шофьори на път от Турция за България. Всички те заявяват, че не пренасят стоки, които да декларират.

Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия в багажното отделение на автобуса са открити недекларирани 500 бутилки по един литър и 287 пакета по 1 кг с препарати за растителна защита от различни марки. 

В писмените обяснения водачът заявява, че препаратите са негови. Недекларираната стока е задържана. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците за превозване на стоки, забранени за внос в ЕС през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Снимка: Агенция "Митници"