fallback

Симона Радева отрече да е в близки отношения с Георги Семерджиев

Тя е подсъдима за лично укривателство, докато е била полицай

15.10.2024 | 18:39 Автор: Деси Николова

Софийският районен съд даде ход на делото срещу бившия полицай от столичното Първо районно управление - Симона Радева. Тя е обвинена, че е помогнала на Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на столичния булевард "Черни връх" да се укрие.

При инцидента загинаха две млади жени, пометени от автомобила на Семерджиев. В злополучната нощ именно Симона Радева, която по това време е била полицай в Първо районно управление, му е съдействала, за да избяга. Това впоследствие доведе до обвинението срещу нея за лично укривателство.

В началото на съдебния процес адвокатът на Радева поиска заседанието да се гледа при закрити врата, заради свидетелските показания на Георги Семерджиев, но съдът отхвърли искането. Радева отрече да е в близки отношения със Семерджиев, а съдът даде ход на делото и потвърди мярката "подписка", която е определена по отношение на Симона Радева.

В следващите заседания ще бъдат разпитани и свидетелите. Първият е мъжът, с когото Радева живее на семейни начала Мирослав Якимов. Това ще стане на 22 октомври, а майката на Радева - Бистра ще бъде разпитана на 29 октомври. 

След днешното заседание, както и преди началото му, Симона Радева запази пълно мълчание.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback