fallback

Откриха марихуана в газови бутилки на ГКПП "Лесово" за 300 000 лв.

Наркотикът бил скрит в кола с българска регистрация, шофирана от 35-годишен мъж

15.10.2024 | 14:45 Автор: Вяра Димова

При проверка на лек автомобил гранични полицаи и митнически служители на ГКПП "Лесово" откриха близо 19 кг марихуана в газови бутилки за метан.

На 14 октомври на пункта пристига на изход от страната към Турция лек автомобил с българска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от Бургас. Водачът е пътувал сам.

Дежурният граничен полицай се усъмнил в поведението на шофьора и поискал на колата да бъде направена съвместна щателна проверка. При нея граничните полицаи и митническите служители открили тайник в пода на автомобила. След демонтаж на седалките и премахване на подовата настилка са установени два метални капака на пода на автомобила. Под капаците са открити 3 фабрични бутилки за газ метан - допълнително пригодени за тайници със залепени капаци и без външен достъп до тях.

В тях са установени 39 вакуумирани пакети суха тревиста маса, с общо тегло 18,626 кг, реагиращо при теста на марихуана. Иззетата марихуана е с общо бруто тегло 18,626 кг и е на стойност около 300 000 лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Ямбол. Шофьорът е задържан в Гранично полицейско управление - Елхово. Задържането е извършено в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от ГД "Гранична полиция", Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите (НАП).

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 1053 гласа

Снимка: МВР

fallback
Още от Криминално
fallback