fallback

Задържаха 14 души в Софийска област за различни престъпления

Съставени са 217 фиша и 29 акта

14.10.2024 | 16:58 Автор: Вяра Димова

Според междинните резултати от специализираната полицейска операция в Софийска област към 16 ч., са проверени общо 814 лица и 634 МПС. Задържани са 14 души. Съставени са 217 фиша и 29 акта.

От служители на РУ-Ихтиман по време на спецакцията са задържани двама рецидивисти. Единият е издирван във връзка с извършен грабеж, както и с оглед привличането му като обвиняем като извършител на други две престъпления. Вторият задържан е 55-годишен ихтиманец, в неговия дом криминалистите откриха пакетчета MDMA с общо тегло около 15 грама, скрити в тонколона. Предстои привличането му като обвиняем. В ареста на районното управление попадна и мъж, задържан след постъпил сигнал за отправяни заплахи и закани към роднина.

От служители на "Икономическа полиция", съвместно с НАП и БАБХ, са проверени търговски обекти на територията на общините Костенец и Долна баня. В един от тях са установени общо 40 литра фалшиви перилни и почистващи препарати, както и шампоани. По случая е регистрирана преписка. Извършване на търговска дейност с хранителни продукти без надлежно разрешително е констатирано в друг от инспектираните обекти - съставен е акт.

На два адреса в Долна баня са установени и конфискувани общо 8 кубика незаконно добита дървесина, съставени са актове.

От служители на РУ-Пирдоп са задържани трима мъже, извършили кражба на коне от землището на селата Антон и Душанци. На пострадалите собственици е възстановена паричната стойност на животните.

Полицейските действия продължават.

Снимки: МВР

fallback
Още от Криминално
fallback