Срещу 10 000 лв. бившият шеф на агенция "Митници" Петя Банкова излиза от ареста

Софийският градски съд измени мярката ѝ за неотклонение

14.10.2024 | 12:15 Редактор:
Срещу Банкова има обвинение за участие в организирана престъпна група и оказване на принуда.
Срещу Банкова има обвинение за участие в организирана престъпна група и оказване на принуда.

Софийският градски съд освободи от ареста  бившия шеф на агенция "Митници“ Петя Банкова срещу 10 000 лв. парична гаранция. Банкова беше задържана по обвинение за участие в организирана престъпна група и оказване на принуда.

Според съда няма риск Банкова да се укрие или да извърши друго престъпление.

Обвиняеми по делото за пране на пари и подкупи са и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев, и Никола Николов-Паскал. Паскал беше обявен за общодържавно издирване, по-късно беше открит в Сърбия.

България поиска Николов да бъде екстрадиран. Две съдебни инстанции в Белград разглеждат молбата, Николов има право да обжалва решението пред министъра на правосъдието. След това ще бъде взето и окончателното решение за екстрадиция.

"По делото има новонастъпили обстоятелства - здравословното състояние на обвиняемата Банкова, за нея е важно да се лекува адекватно. Тя съдейства на разследването, дала е показания в качеството на обвиняем, които са от значение за разследването. По делото се извършват процесуално следстевни действия. Няма основания да се счита, че ще повлияе на разпита на свидетели", заяви прокурорът по делото.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 297 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)