fallback

Шофьорът, прегазил жена на светофар в София, иска по-лека мярка

Уверен е, че е преминал на зелено

12.10.2024 | 18:46 Автор: Толя Стоянова

Съдът остави в ареста 75-годишния шофьор, обвинен в убийство на жена при катастрофата на столичния бул. "Владимир Вазов". Магистратите прецениха, че има опасност Борислав Георгиев да извърши друго престъпление.

Позоваха се и на криминалното му минало. Мъжът е осъждан за тежко умишлено престъпление, свързано с разпространение на наркотици, след като на неговия адрес са открити 13 кг марихуана. Има и множество предишни противообществени прояви.

"Разбира се, че ще обжалвам", заяви Георгиев.

"Ще обжалвам определението на съда за взимане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо моя подзащитен, защото тя не представлява наказание. Тя се взима при определени предпоставки, за да не се възпрепятства развоят на делото и за да се ограничи обвинения да не извърши други престъпления. Той е осъждан за умишлено престъпление - нещо, което съдът е приел, че е направил нарочно. Тук е обвинен за преминаване на червен светофар, което е престъпление по небрежност. Той и досега е уверен, че е преминал на зелен светофар", коментира адвокатът Златка Стефанова.

fallback
Още от Криминално
fallback