Заподозреният за купуване на гласове общински съветник Сашо Ангелов остава в ареста

Той бе арестуван на 8 октомври при спецоперация в квартал "Изток"

11.10.2024 | 19:07 Редактор:

Районният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов, който е заподозрян в купуване на гласове, както и притежание на наркотици. Ангелов бе арестуван на 8 октомври при спецоперация на полицията в пазарджишкия квартал "Изток" против престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

В пазарджишкия квартал "Изток" полицията провери редица имоти. В един от тях униформените се натъкват на интересни материали.

"В полиетиленова чанта бяха открити тетрадка, съдържаща лични данни - списъци с имена на хора, тепърва ще се установява тези хора дали са жители на квартала, дали не са", каза говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

"Всичко е подхвърлено"

В съда стана ясно, че в тетрадката е упоменато име на една партия, но не бе посочено коя. Заедно със списъците бяха открити и наркотични вещества - близо половин килограм суха марихуана и 110 грама амфетамин. Според адвоката на Сашо Ангелов всичко това е било подхвърлено.

"Той твърди, че е невинен и че няма такова нещо. Просто е намерена тази торбичка в двора на църквата", коментира адвокат Вяра Келчева.

Самият Ангелов освен общински съветник е и пастор и днес пред съда се събраха хора, които да покажат подкрепа към духовния си водач.

Вижте повече в репортажа.