fallback

Рангел Бизюрев в съда: Само аз удрях Димитър Малинов от Цалапица

Показанията на тайния свидетел няма да бъдат взети под внимание от прокуратурата

10.10.2024 | 13:30 Автор: Вяра Димова

С разпит на вещи лица продължава делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица в Окръжния съд в Пловдив. Показанията на тайния свидетел няма да бъдат взети под внимание от прокуратурата, обяви наблюдаващият прокурор Бойка Лулчева.

Вчера въпросният таен свидетел е дал показания, че в побоя над Димитър Малинов е участвал и Борислав Динков. Днес пред съда единственият обвинен в убийството - Рангел Бизюрев, заяви, че тези твърдения не отговарят на истината. Единствено той удрял жертвата, а Борислав само наблюдавал.

Съдът изслуша и прие тройната съдебно-медицинска експертиза, която установява причините за смъртта на Димитър Малинов. Според съдебните лекари, тя е настъпила след счупване на носа при удари с твърд предмет. Младият мъж е починал при задавяне с кръв и е имал имал шанс да оживее, ако му е била оказана медицинска помощ.

"Да бъдат повдигнати правилните обвинения на всички участници в убийството, не е само Рангел", поиска майката на убития Димитър Малинов - Атанаска Бакалова.

"Показанията на един свидетел, който е с тайна самоличност, не са самостоятелно основание и не дават достатъчно доказателства, за да привлечем друго лице в качеството на обвиняем", заяви Бойка Лулчева от Окръжната прокуратура в Пловдив.

"Ударите в лицето и в тялото най-вероятно са нанасяни с дясна ръка. Рангел е левичар", коментира адвокатът на Атанаска Бакалова - Антоанета Николова.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback