fallback

Задържаха шофьор на градски автобус с положителна проба за амфетамин

88-годишен пътник е в болница със счупена става заради рязко потегляне от страна на водача

09.10.2024 | 16:20 Автор: Вяра Димова

Задържаха дрогиран шофьор на автобус от градския автобус в Бургас. Водачът е предизвикал инцидент, при който е пострадал 88-годишен пътник от превозното средство. Пенсионерът е със счупена лява тазобедрена става и е настанен за лечение в многопрофилната болница в Бургас, без опасност за живота.

Той е пострадал при рязко потегляне на шофьора. Пробата е установила, че 39-годишият водач е употребил амфетамин. Шофьорът е дал кръв и урина за химичен анализ.

Ръководството на фирмата излезе с официална позиция по случая

От ръководството на "Бургасбус" заявиха, че ако тя е положителна, шофьорът ще бъде уволнен. Пред прекия си началник той категорично е отрекъл да е употребявал наркотици. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а автобусът е иззет.

"Не на 100, на 200% съм сигурен, че не съм употребил. Кафета и цигари в изобилие съм консумирал - това е коментарът от негова страна. Той лично се е обадил на тел. 112, че има произшествие, ако имаше някакви притеснения нямаше да се обади той. Знаете колко фалшиви тестове излязоха. Дори служители на МВР пострадаха в такава ситуация. Ние не толерираме по никакъв начин такива действия. Категорично, ако все пак излезе положителна пробата, ще се разделим. Няма място в градския транспорт и въобще в транспорта за хора, които употребяват такива вещества", заяви Петко Драгнев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback