fallback

Разпитват таен свидетел по делото за убийството на Димитър от Цалапица

Обвиненият в убийството Рангел Бизюрев продължава да отрича, че е нанесъл смъртоносния удар в лицето на жертвата

09.10.2024 | 13:55 Автор: Вяра Димова

Таен свидетел дава показания на поредното заседание по делото за убийството на Димитър от Цалапица. Предстои и очна ставка заради противоречиви показания. Обвиненият Рангел Бизюрев продължава да отрича да е нанесъл фаталния удар, който е причинил смъртта на жертвата.

Очната ставка се наложи, тъй като са установени противоречия между показанията на един свидетел и обясненията на подсъдимия, обясни Бойка Лулчева от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Обвиненият за тежкото престъпление Рангел Бизюрев заяви, че Атанас Гунчев е бил уговорен от братята Борислав и Валентин Динкови да съгласува показанията си с тях.

"Атанас е отцепката. Той отива да гледа, когато товарят тялото", заяви майката на убития Димитър Малинов - Атанаска Бакалова.

Пред съда Гунчев обясни, че нищо не се виждало, защото било тъмно. Бизюрев го попита дали не се е спънал в нещо. Справка, изпратена до съда от кмета на Цалапица, показва, че въпросната нощ улицата, по която е извозено тялото на Димитър, е била осветена. Бизюрев продължава да отрича, че той е нанесъл смъртоносния удар в лицето на жертвата.

"На Митко му е счупена носната преграда. Искаме да разберем кой нанесе тези удари", каза майката на Митко.

"След изслушване на съдебно-медицинската експертиза ще коментираме", посочи защитникът на Рангел Бизюрев адвокат Делчо Джубелиев.

"Според нас Бизюрев не е единствен участник в това престъпление", посочи адвокатът на Атанаска Бакалова Димитър Марковски.

Делото ще продължи и утре с разпит на свидетели и вещи лица.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: архив, БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback