СДВР започна извозването на иззетите коли от пияни и дрогирани шофьори в София (+СНИМКИ)

Обособеният терен може да побере около 550 автомобила

09.10.2024 | 12:31 Редактор:
Там са разположени над 80 коли.
Там са разположени над 80 коли.

СДВР започна извозването на паркираните около районните управления в София 575 автомобила, иззети след влизането в сила на измененията в Наказателния кодекс. Част от тях ще бъдат съхранявани в имот на МВР на територията на бившия Център за специализирана полицейска подготовка в Долни Богров, предоставен за целта от министерството на столичната дирекция. Обособеният терен е с големина 10,5 дка и може да побере около 550 автомобила.

Превозните средства се транспортират по предварително изготвен график, като до настоящия момент там са разположени над 80 коли, които са били паркирани в близост до Първо и Осмо РУ.

Предстои извозването на иззетите автомобили, оставени за съхранение и около останалите районни управления на територията на столицата. Над 200 от иззетите автомобили са настанени на други два терена на МВР.

Столичната дирекция на вътрешните работи се отнася с разбиране за неудобствата, причинени на столичани от прилагане на законовите разпоредби и ще направи възможното за скорошно окончателно решаване на проблема.

Снимки: МВР