Бащата на убитата Евгения: Справедливото решение е доживотен затвор без право на замяна

"Отзад на шията си въобще няма следи при аутопсията от удар. Тя е душена", каза майката на загиналата

08.10.2024 | 13:55 Редактор:

Заради болен съдия делото за убийството на Евгения бе отложено с две седмици. Магистратите трябваше да разгледат ключова експертиза, но резултатът от нея ще стане ясен в следващото заседание. Преди делото близките на покойната жена проведоха традиционния си протест с искане за справедливост.

Въпросната експертиза трябваше да покаже как се е стигнало до смъртта на покойната Евгения - дали вследствие на убийство, или вследствие на удар по главата, който тя е получила, падайки на земята след спречкване с мъжа ѝ. Нейният мъж Орлин Владимиров и баща му са двамата обвиняеми по делото, които на първо инстанция получиха наказание от доживотни присъди.

"Желанието на защитата на убийците е да представи случая като нелеп битов инцидент. Справедливото решение е доживотен затвор без право на замяна, защото няма никакво съжаление за стореното от страна на убийците. Ние се страхуваме, че ако се приеме, че е неволно убийство, те след 7-8 години ще излязат на свобода", заяви бащата на Евгения Андрей Чорбанов.

"Отзад на шията си въобще няма следи при аутопсията от удар. Тя е душена. Отпред има кръвонасядания на врата", добави майката на Евгения Капка Чорбанова.

"Ако съдебната ни система прояви адекватност, ще покаже на това общество, че тези неща се наказват и не бива да се правят", каза Десислава Петрова. 

Припомняме, че Евгения беше убита през 2021 г. В продължение на около месец тя беше в неизвестност. Нейният мъж тогава заяви, че тя е изчезнала и организира търсенето ѝ. По-късно обаче тялото ѝ бе намерено, натъпкано в куфар, като според обвинението за скриването на тялото е помогнал и бащата на подсъдимия мъж.

Вижте повече във видеото.