Обвиненият в насилие над 5-годишно дете от Пловдив пастрок употребявал наркотици

Той призна вината си и пожела съкратено съдебно следствие

08.10.2024 | 13:35 Редактор:

Съдът в Пловдив даде ход на делото срещу майка и пастрок, малтретирали 5-годишното си дете. Процесът срещу Петър Чернев и Стела Алексиева се гледа при закрити врата. Мъжът е с повдигнати шест обвинения. Те касаят нанесен побой, принуда и изтезание на невръстно дете.

По делото е установено, че Чернев употребявал наркотични вещества, вследствие на което ставал агресивен. Той призна вината си и пожела съкратено съдебно следствие. То обаче трябва да бъде одобрено от друг състав на съда.

Майката на момченцето също е обвинена, че като съучастник е причинила на сина си рана на главата, от която е последвала сложна операция. Обвиняемата сключи частично споразумение с прокуратурата за 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок.

"Обвиненията са шест - причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие, причиняване на лека телесна повреда, държане на наркотици, изтезание, принуда в условията на домашно насилие и закана в условията на домашно насилие", каза прокурорът Димитър Костов.