Прокуратурата разкри нови детайли по случая с ареста на Джейхан Ибрямов

Мирослав Тодоров е човекът, от когото Ибрямов е взел 100 000 лева

04.10.2024 | 18:56 Редактор:

Брифинг на прокуратурата даде повече яснота около казуса с независимия депутат Джейхан Ибрямов. В изявлението си прокурор Ваня Стефанова потвърди името на Мирослав Тодоров. Това е човекът, от когото Ибрямов е взел 100 000 лева. 

От брифинга стана ясно, че двамата се познават от дълги години, като в по-близък контакт са били от 2019 година. Именно Тодоров е защитеният свидетел на прокуратурата срещу Ибрямов. Интересен е фактът, че самият Тодоров е обвиняем по дело за източване на милиони, за което беше задържан през август.

Според прокуратурата Джейхан Ибрямов е поел ангажимент да използва получените 100 хил. лева, за да въздейства на длъжностни лица от Министерството на отбраната. Не стана ясно кои точно са те.

"Имунитетът не пази от наказателна отговорност и ако е извършил престъпление, съответно следва да понесе наказателната отговорност", заяви Ваня Стефанова.

Ибрямов е бил приет в МВР болница заради здравословен проблем. Съпругата му Биршен Ибрямова продължава с гладната си стачка в "Триъгълника на властта".

"Аз също познавам Тодоров, той ни е съкварталец. 10 000 лева, ако е голяма сума пари, 10 000 лева имаше вкъщи. Очаквам той да излезе и докато не излезе, ще продължа с гладната стачка", каза Ибрямова.

Утре се очаква да се гледа мярката на Джейхан Ибрямов.

Снимка: БГНЕС