ГДНП и НАП разкриха схема за избягване плащането на данъчни задължения

Иззети са над 9000 артикула

04.10.2024 | 14:11 Редактор:
Възложени са данъчни ревизии.
Възложени са данъчни ревизии.

Схема за избягване плащането на данъчни задължения е разкрита при спецоперация, проведена на 1 и 2 октомври от служители на Главна дирекция "Национална полиция", съвместно с представители на НАП. В хода на предприетите действия е установен случай на търговска дейност в интернет, водеща до отклонение от данъчно облагане и избягване декларирането и внасянето на данъци и осигурителни вноски по  отношение на множество дружества, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Разкрит е склад, съхраняващ стоки на различни фирми, осъществяващи търговска дейност чрез интернет. При последвалите процесуално-следствени действия в склада са намерени и иззети над 9 000 артикула, носещи знаците на защитени търговски марки, за което в Осмо РУ-СДВР е образувано и досъдебно производство. 

От служителите на НАП е извършена инвентаризация и са възложени данъчни ревизии. Работа по документиране на цялостната престъпна дейност продължава. Продължават действията по установяване на всички замесени лица и търговски дружества в схема.

Снимка: МВР