Джейхан Ибрямов е поискал "дар" от 200 000 лв. за влияние в Министерството на отбраната

Кандидатът за депутат влезе в ареста за 72 часа

04.10.2024 | 13:21 Редактор:

Близкият до Ахмед Доган политик Джейхан Ибрямов влезе в ареста за 72 часа. Срещу него започва и наказателно производство, след като по-рано ЦИК и председателят на парламента приеха искането на прокуратурата за снемане на имунитета му.

Ибрямов беше задържан на 2 октомври по време на акция на ГДБОП и Антикорупционната комисия в момент на получаване на предварително белязани 100 000 лева. Ибрямов в момента е независим депутат от ДПС-Доган и кандидат-депутат от "Алианс за права и свободи" на почетния председател.

В искането си до Народното събрание за снемане имунитета на Ибрямов, прокуратурата твърди, че има данни - оказвал е влияние върху длъжностни лица в Министерство на отбраната. За това свое действие Ибрямов е поискал "дар" от 200 000 лева и е получил 100 000 лева - именно на 2 октомври.

В писмото се уточнява, че от правна страна става дума за тежко умишлено престъпление, а именно "търговия с влияние". Съпругата на Ибрямов обяви гладна стачка, категорична е - случилото се със съпруга ѝ е "инсценировка". Тя прекара изминалата нощ в Триъгълника на властта.

Снимка: БГНЕС