fallback

До 5 години затвор грозят Джейхан Ибрямов

Задържан е за срок до 72 часа

03.10.2024 | 20:44 Автор: Толя Стоянова

В деловодството на Народното събрание беше получено искане от и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов до председателя на парламента Рая Назарян относно разрешение за привличане като обвиняем и задържане на народния представител Джейхан Ибрямов.

Въз основа на задълженията си по Конституцията на Република България и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, председателят на Народното събрание разрешава свалянето на имунитета на Джейхан Ибрямов. Искането от главния прокурор е заведено в деловодството на Народното събрание и всички народни представители могат да се запознаят с него, съобщиха от Народното събрание (НС).

От правна страна се касае за тежко умишлено престъпление "търговия с влияние", наказуемо с лишаване от свобода повече от 5 години. С оглед изложеното, искането на и. ф. главен прокурор на Република България за разрешение за привличане, като обвиняем на народния представител от 50-ото Народно събрание Джейхан Ибрямов, се явява основателно и следва да бъде уважено.

Джейхан Ибрямов е задържан за срок до 72 часа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback