Пуснаха на свобода прокурорския син от Перник Васил Михайлов

Присъдата ще бъде протестирана

02.10.2024 | 19:07 Редактор:
Пуснаха на свобода прокурорския син от Перник Васил Михайлов
Пуснаха на свобода прокурорския син от Перник Васил Михайлов

Синът на прокурора Бисер Михайлов - Васил Михайлов, е осъден условно на 1 година и 8 месеца, с четиригодишен изпитателен срок. Присъдата е във връзка с четирите закани за убийство към бившата му приятелка Боряна Рангелова.

Малко след това стана ясно, че прокуратурата ще протестира наложената му присъда. Заплахите на Михайлов към приятелката му са били отправяни в продължение на почти година.

Васил Михайлов е подсъдим и по друго дело

На 28 октомври 2022 г. в апартамент в Перник Михайлов се заканил с убийство на Боряна, като ѝ казал "ще те убия", а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ. През декември същата година и на 1 юли 2023 година се обадил на приятелката си по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие. На 2 юли 2023 г. около 17:30 ч. в Перник обвиняемият отново се заканил с убийство Рангелова, като ѝ направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея.

В хода на разследването бяха разпитани свидетели и бяха направени експертизи, които доказват вината на обвиняемия.

Днес наблюдаващият прокурор поиска на подсъдимия да бъде наложено наказание 5 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим. Състав на Софийския районен съд призна Михайлов за виновен за една от заканите и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година условно, което се отлага за срок от 3 години. 

Васил Михайлов е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийския районен съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR