fallback

Издирват главния организатор на телефонната измама с възрастна жена от Хасково

Задържан е посредникът, който се навил срещу 1000 лв. да изнудва пенсионерката

01.10.2024 | 13:51 Автор: Беатрис Младжова

Нова ало измама за 16 000 лева. Случката се разиграла на 27 септември в блок на ул. "Стара планина" в Хасково. Потърпевша е 85-годишна жена. Тя е излъгана по познатата вече схема пари за спешна операция на близък роднина. 

Извършителят на престъплението е установен и заловен. Той е от джебелското село Добринци. На 28 години е, криминално проявен. В схемата има и съучастник, който всъщност е главният организатор. Към момента той се издирва. 

Задържаният е муле, наето чрез обява за работа в социална мрежа. Той е извършил това, за което е нает за по-малко от 1000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Спрямо мъжа е взета мярка за неотклонение "подписка". Издадена и прокурорска забрана за напускане на страната.

През месец септември в Хасково са станали пет телефонни измами. По четири от тях са установени част от извършителите.

"Възрастната жена е била въвлечена в заблуждение посредством това, че е съобщено, че неин близък е пострадал при пътнотранспортно произшествие и има тежки травми на краката и е необходима голяма парична сума, за да бъде успешно извършена операция на лицето и да бъдат възстановени функциите на крайниците му. Първоначално исканата сума е била в размер от 30 000 лв., но след като измамниците са се уверили, че сумата, с която жената разполага е 16 000 лв., се опитали противозаконно да я отнемат", заяви началникът на РУ - Хасково Мирослав Христов. 

Снимка: Freepik

fallback
Още от Криминално
fallback