Обвиниха украинец и молдовец в трафик на мигранти през България

Нямат адреси за пребиваване у нас

01.10.2024 | 12:25 Редактор:
За един ден Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност граждани на Украйна и на Молдова.
За един ден Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност граждани на Украйна и на Молдова.

За един ден Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност граждани на Украйна и на Молдова, противозаконно подпомогнали чужденци да преминат в страната в нарушение на закона.

На 29.09.2024 г. около 22:40 часа на автомагистрала "Тракия" в района между 3-ти и 4-ти км преди входа на гр. София обвиняемият Б.Л. противозаконно подпомогнал седем граждани на Сирия и Египет да преминат в страната в нарушение на закона. Б.Л. ги е превозвал в лек автомобил "Хюндай". Деянието е извършено по отношение на три непълнолетни лица.

На 29.09.2024 г. на разклона на АМ "Тракия" при кръстовище към с. Равно поле и с. Лозен чрез използването на лек автомобил, марка БМВ, обвиняемият Н.К. противозаконно подпомогнал седем граждани на Сирия да преминават през страната в нарушение на закона, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

По двата случая са образувани две досъдебни производства за престъпления, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода". Б.Л. и Н.К. нямат адреси за пребиваване на територията на Република България. Предвид възможността да се укрият, те са задържани с постановления на прокурори за срок до 72 часа.

Предстои да бъдат внесени искания в съда за определяне на мерки "задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)